Cheesecake invriezen
Invriezen

Cheesecake invriezen

Cheesecake invriezen is een handige manier om restjes te bewaren of een zelfgemaakte taart vooraf klaar te maken. Of je nu een gebakken of niet-gebakken variant hebt, beide kun je goed invriezen als je het juist aanpakt. Het begint allemaal met het volledig laten afkoelen van de cheesecake voordat je ermee aan de slag gaat.

Zodra de taart goed stevig is en gekoeld, kun je beginnen met het voorbereiden op de vriezer. Daarbij komt het vooral aan op het zorgvuldig inpakken, zodat er geen lucht bij komt en de structuur van de taart behouden blijft. In de uitleg hieronder lees je precies hoe je dit doet.

Klein

Hoe cheesecake invriezen?

Cheesecake invriezen doe je door eerst de cheesecake volledig af te laten koelen, en zet hem dan een nacht in de koelkast om goed stevig te worden. Snij hem daarna eventueel in porties als je liever stukken invriest dan een hele taart. Tenminste, als je deze taart zelf vers maakt. Als je een paar stukjes over hebt, dan hoeft dit natuurlijk niet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Gang Taart
Keuken Amerikaans
Porties 1 Portie
calorieën 323 kcal

Benodigdheden

  • Vershoudfolie
  • Aluminiumfolie
  • Diepvriesdoos of diepvrieszak
  • Scherp mes (voor porties)
  • Stift en etiket

Ingrediënten
  

  • Cheesecake of stukken cheesecake

Bereiding
 

  • Laat de cheesecake volledig afkoelen en vervolgens minimaal één nacht in de koelkast stevig worden.
  • Snij de taart in stukken of laat hem heel, afhankelijk van hoeveel je tegelijk wilt bewaren.
  • Wikkel ieder stuk of de hele taart strak in vershoudfolie, zodat er geen lucht bij kan komen.
  • Wikkel daarna een laag aluminiumfolie om de cheesecake heen.
  • Stop de ingepakte taart in een diepvriesdoos of diepvrieszak.
  • Schrijf de datum op de verpakking.
  • Leg de cheesecake in de vriezer.
Trefwoord Cheesecake invriezen

Hoelang kun je cheesecake bewaren?

Cheesecake kun je in de vriezer ongeveer drie maanden goed houden. Na die periode kunnen de smaak en de structuur achteruitgaan. Eenmaal ontdooid kun je de cheesecake nog twee dagen in de koelkast bewaren. Niet opnieuw invriezen.

Vijf variaties en aanpassingen

In porties invriezen

Snijd de cheesecake in punten en verpak ze per stuk. Zo kun je steeds één portie ontdooien zonder de hele taart aan te snijden.

Zonder topping invriezen

Vries de cheesecake zonder slagroom, fruit of saus in. Voeg die pas toe na het ontdooien voor de beste structuur en smaak.

Mini-cheesecakes invriezen

Gebruik muffinvormpjes om kleine cheesecakes te maken. Invriezen gaat dan sneller en je hebt meteen handige porties.

Vacuüm verpakken

Als je een vacumeerapparaat hebt, gebruik dat dan. Het verlengt de houdbaarheid en voorkomt vriesbrand.

Bodem los invriezen

Je kunt ook alleen de koekjesbodem invriezen als je die vooraf maakt. Die blijft stevig en je kunt later de vulling vers bereiden.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel

Auteur en kok

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander, lekker eten begint bij het op de juiste manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept