Ga terug
klein

Hoe yoghurt-kruidendressing maken?

Yoghurt-kruidendressing maken, gebruik volle yoghurt als basis. Die is romig genoeg om als saus te dienen, maar niet zwaar. Je voegt daar fijngesneden verse kruiden aan toe, zoals dille, peterselie, bieslook en eventueel dragon of basilicum. Voor wat extra smaak komt er citroensap bij, een likje mosterd, en wat olie voor de binding. Alles wordt rustig met de garde of staafmixer gemengd, en daarna in goed schoongemaakte flessen gegoten. Laat het even trekken in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dressing
Keuken Internationaal
Porties 2 Flesjes
calorieën 281 kcal

Benodigdheden

  • Een mengkom
  • Een garde of staafmixer
  • Maatbeker
  • Snijplank en mes
  • Twee glazen flessen van elk 400 milliliter, goed uitgekookt of gesteriliseerd

Ingrediënten
  

  • 500 milliliter volle yoghurt
  • 100 milliliter milde olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • 2 eetlepels fijngehakte verse dille
  • 2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum of dragon optioneel
  • 1 klein teentje knoflook zeer fijn geraspt of geperst

Bereiding
 

1. Voorbereiding

  • Begin met het goed wassen van de verse kruiden en dep ze droog met een schone theedoek. Hak de bieslook, peterselie, dille en eventueel de basilicum of dragon fijn. Pers het teentje knoflook of rasp het met een fijne rasp. Zorg dat je alles klaar hebt staan voordat je begint met mengen.

2. Dressing maken

  • Doe de yoghurt in een ruime mengkom. Voeg daar het citroensap, de mosterd, honing, zout en peper aan toe. Roer alles goed door met een garde. Voeg daarna de olie in een dun straaltje toe terwijl je blijft kloppen, zodat het mengsel een beetje bindt en romiger wordt.
  • Voeg vervolgens de fijngehakte kruiden toe aan het mengsel en roer nog eens goed door. Proef nu even. Heb je graag wat meer pit, doe er dan een druppeltje extra mosterd bij. Heb je liever een mildere dressing, dan kun je wat extra yoghurt toevoegen. Als alles naar wens is, giet je de dressing met behulp van een trechter in de twee flessen.
  • Sluit de flessen goed af en zet ze minstens een paar uur in de koelkast voor gebruik. Zo trekken de smaken goed in en wordt de dressing voller van smaak. Voor gebruik even goed schudden.
Trefwoord Yoghurt-kruidendressing maken