Ga terug
klein

Hoe spaghetti invriezen?

Spaghetti invriezen begint met het goed laten afkoelen van de pasta. Zorg dat de spaghetti niet meer dampend heet is, maar afgekoeld tot kamertemperatuur. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe om plakken te voorkomen. Verdeel de pasta in porties en verpak het luchtdicht, het liefst in diepvrieszakken of bakjes. Als je spaghetti met saus wilt invriezen, kun je ze samen mengen of apart invriezen, afhankelijk van je voorkeur.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Pasta
Keuken Italiaans
Porties 1 Portie
calorieën 356 kcal

Benodigdheden

  • Benodigdheden
  • Grote kookpan
  • Vergiet
  • Kom of bak om af te koelen
  • Diepvrieszakjes of bakjes
  • Label of stift om datum op te schrijven
  • Eventueel vacumeerapparaat

Ingrediënten
  

  • Ingrediënten voorbeeld voor 4 porties:
  • 300 gram spaghetti
  • Water om te koken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Optioneel: tomatensaus gehakt, groenten of andere toevoegingen

Bereiding
 

  • Kook de spaghetti in water met een snuf zout, maar haal er 1 minuut vanaf van de gebruikelijke kooktijd.
  • Giet af en spoel kort met koud water om het garingsproces te stoppen. Laat uitlekken.
  • Voeg olijfolie toe en hussel door elkaar zodat de slierten niet aan elkaar plakken.
  • Laat de spaghetti afkoelen tot kamertemperatuur, verspreid in een brede schaal.
  • Verdeel in porties en schep in diepvrieszakjes of bakjes. Sluit goed af, bij voorkeur vacumeren.
  • Label met datum en plaats in de vriezer.
Trefwoord Spagetti invriezen