Hoe spaghetti invriezen?
Spaghetti invriezen begint met het goed laten afkoelen van de pasta. Zorg dat de spaghetti niet meer dampend heet is, maar afgekoeld tot kamertemperatuur. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe om plakken te voorkomen. Verdeel de pasta in porties en verpak het luchtdicht, het liefst in diepvrieszakken of bakjes. Als je spaghetti met saus wilt invriezen, kun je ze samen mengen of apart invriezen, afhankelijk van je voorkeur.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Totale tijd 1 dag d 10 minuten min
Gang Pasta
Keuken Italiaans
Porties 1 Portie
calorieën 356 kcal
Benodigdheden
Grote kookpan
Vergiet
Kom of bak om af te koelen
Diepvrieszakjes of bakjes
Label of stift om datum op te schrijven
Eventueel vacumeerapparaat
- Ingrediënten voorbeeld voor 4 porties:
- 300 gram spaghetti
- Water om te koken
- 2 eetlepels olijfolie
- Optioneel: tomatensaus gehakt, groenten of andere toevoegingen
Kook de spaghetti in water met een snuf zout, maar haal er 1 minuut vanaf van de gebruikelijke kooktijd.
Giet af en spoel kort met koud water om het garingsproces te stoppen. Laat uitlekken.
Voeg olijfolie toe en hussel door elkaar zodat de slierten niet aan elkaar plakken.
Laat de spaghetti afkoelen tot kamertemperatuur, verspreid in een brede schaal.
Verdeel in porties en schep in diepvrieszakjes of bakjes. Sluit goed af, bij voorkeur vacumeren.
Label met datum en plaats in de vriezer.
Trefwoord Spagetti invriezen