Ga terug

Hoe pindamelk maken?

Pindamelk maken begint met het weken van de pinda’s. Dat is echt essentieel, want zo worden ze zachter en geven ze makkelijker hun smaak en voedingsstoffen af. Daarna worden ze geblend met water, gezeefd en klaar ben je. Hieronder lees je precies wat je nodig hebt en hoe je het aanpakt.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Weken 8 uur
Totale tijd 8 uur 25 minuten
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 2 Flesjes
calorieën 576 kcal

Benodigdheden

  • Een grote kom
  • Een blender of sterke keukenmachine
  • Een fijne zeef of notenmelkzak
  • Twee schone flesjes of potten van 500 milliliter
  • Een lepel
  • Eventueel een trechter om het in de flesjes te gieten

Ingrediënten
  

  • 200 gram ongezouten geblancheerde pinda’s
  • 1000 milliliter koud water
  • Eventueel 1 tot 2 dadels zonder pit voor een zoete variant
  • Eventueel 1 snufje zout of een mespuntje kaneel

Bereiding
 

1. Notenmelk

  • Doe eerst de pinda’s in een kom en giet er ruim koud water bij. Laat dit ten minste acht uur staan, of beter nog, een hele nacht. Als je haast hebt, kun je de pinda’s ook een half uur koken en dan afspoelen met koud water, maar weken geeft een zachtere smaak.
  • Giet het weekwater weg en spoel de pinda’s even goed af. Doe ze daarna in de blender samen met de 1000 milliliter vers water. Wil je een zoetere pindamelk, voeg dan één of twee ontpitte dadels toe. Ook een snufje kaneel of een klein beetje zout kan, als je dat lekker vindt.
  • Blend dit mengsel op hoge snelheid tot het romig en glad is. Dat duurt ongeveer één tot twee minuten. Zet dan een notenmelkzak of een fijne zeef boven een ruime kom en giet het mengsel erin. Laat het rustig uitlekken en druk of wring het vocht er zoveel mogelijk uit. Het resultaat is jouw zelfgemaakte pindamelk.
  • Giet de melk met behulp van een trechter in twee schone flesjes of potten. Sluit goed af en zet ze in de koelkast. De pulp die je overhoudt, kun je trouwens nog gebruiken in koekjes, pannenkoekenbeslag of door de havermout.
Trefwoord Pindamelk maken