Ga terug
klein

Hoe pestodressing maken?

Pestodressing maken is in feite niets anders dan het mengen van pesto met extra olie, azijn en een vleugje citroen. Daardoor krijg je een vloeibare versie van pesto die zich perfect laat schenken en verdelen over je gerechten. Je kunt zelf kiezen hoe krachtig je hem maakt, afhankelijk van je pesto en hoeveel zuur of olie je toevoegt. Het belangrijkste is dat je verse ingrediënten gebruikt en even proeft tussendoor.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dressing
Keuken Italiaans
Porties 2 Flesjes
calorieën 596 kcal

Benodigdheden

  • Hoge maatbeker of blender
  • Staafmixer of keukenmachine
  • 2 goed gereinigde glazen flesjes van 250 milliliter
  • Trechter
  • Schone theedoek

Ingrediënten
  

  • 50 gram verse basilicumblaadjes
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 milliliter extra vergine olijfolie
  • 100 milliliter witte balsamicoazijn of milde witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Bereiding
 

  • Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in een hoge maatbeker of in de kom van een keukenmachine. Begin met het grof pureren van deze ingrediënten tot er een soort dikke pesto ontstaat. Giet daarna langzaam de olijfolie erbij terwijl je blijft mixen tot het mengsel glad en vloeibaar wordt.
  • Voeg vervolgens de azijn, mosterd, honing en het citroensap toe. Mix nog eens goed door, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen. Proef daarna even. Voeg een snuf zout en peper toe, en eventueel nog wat extra citroensap als je dressing wat frisser mag zijn.
  • Gebruik een trechter om de pestodressing voorzichtig in de schone flesjes te gieten. Sluit ze goed af met een dop of deksel. Laat de dressing minstens een half uur in de koelkast rusten voor je hem gebruikt, dan komen de smaken mooi samen. Even goed schudden voor gebruik.
Trefwoord Pestodressing maken