Hoe pasta kruiden maken?
Pasta kruiden maken doe je heel eenvoudig door verschillende gedroogde kruiden en specerijen te combineren. Je mengt deze in de juiste verhoudingen, zodat er een mooie balans ontstaat. Na het mengen kun je de kruidenmix het beste in een afgesloten potje bewaren, zodat de smaken goed behouden blijven. Je hebt er weinig voor nodig en met wat creativiteit kun je jouw pasta telkens weer een unieke smaak geven.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Italiaans
Porties 1 Portie
calorieën 306 kcal
Kommetje
Eetlepel
Theelepel
Glazen potje met deksel
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel chilivlokken optioneel voor wat pit
2. Mengen
Doe nu als eerste de oregano en basilicum in het kommetje. Dit zijn de twee hoofdingrediënten en vormen de basis van je mix. Voeg hier vervolgens tijm en rozemarijn aan toe. Meng dit alvast een beetje door elkaar met een eetlepel.
Vervolgens voeg je knoflookpoeder en uienpoeder toe. Dit geeft die lekkere hartige smaak waar pasta zo bekend om staat. Strooi nu ook de gedroogde peterselie, zwarte peper, zout en paprikapoeder erbij. Houd je van een beetje pittige pasta, voeg dan ook de chilivlokken toe.
Roer alles goed door elkaar zodat de kruiden en specerijen gelijkmatig verdeeld zijn. Ruik eens aan het mengsel, heerlijk toch? Als je tevreden bent over de verdeling, schep je alles voorzichtig in een schoon, droog glazen potje en sluit het goed af. Je zelfgemaakte pasta kruiden zijn nu klaar voor gebruik.
Trefwoord Pasta kruiden maken