Hoe mangosmoothie maken?
Een mangosmoothie maken is vooral een kwestie van goede mango’s gebruiken. Kies bij voorkeur voor rijpe exemplaren, die een beetje meegeven als je erop drukt en lekker geuren. Snij ze netjes van de pit af, schep het vruchtvlees eruit en blend dit met een vloeistof naar keuze. Gebruik bijvoorbeeld yoghurt, plantaardige melk of sinaasappelsap. Voeg eventueel wat honing of citroensap toe voor extra smaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 2 Personen
calorieën 62 kcal
- 2 rijpe mango’s ongeveer 500 gram vruchtvlees
- 200 milliliter volle yoghurt of plantaardige melk
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing optioneel
- Een paar ijsblokjes optioneel
Schil de mango’s en snij het vruchtvlees van de pit af. Snij het vruchtvlees in grove stukken. Doe deze stukken in de blender. Voeg de yoghurt of plantaardige melk toe, samen met het citroensap. Als je van wat meer zoet houdt, kun je ook een lepel honing toevoegen.
Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe als je de smoothie direct ijskoud wilt drinken. Mix alles tot een glad en romig geheel. Laat de blender zeker een halve minuut draaien, zodat de structuur echt zijdezacht wordt.
Proef nu even. Wil je het frisser, doe er nog wat citroensap bij. Liever wat zoeter? Dan een drupje extra honing. Schenk de smoothie in twee glazen en serveer meteen. Als je wilt, kun je er een takje munt of een reepje mango op leggen voor de sier.
Trefwoord Mangosmmothie maken