Hoe makreel invriezen?
Makreel invriezen begint met goede voorbereiding. Eerst controleer je of de vis nog vers is: glanzende huid, heldere ogen en een frisse geur zijn goede aanwijzingen. Spoel de makreel altijd af onder koud water en dep hem goed droog. Als je de vis in zijn geheel invriest, verwijder dan de ingewanden. Voor filets hoef je alleen de graat en eventueel het vel te verwijderen, afhankelijk van je voorkeur.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Totale tijd 1 dag d 10 minuten min
Gang Vis
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 262 kcal
Vershoudfolie of bakpapier
Diepvrieszakken of vacumeerzakken
Een scherp fileermes
Etiketten en stift
Vriezer met voldoende ruimte
- 1 of meerdere verse makrelen hele vis of filets
Een hele makreel wikkel je strak in vershoudfolie of bakpapier. Doe daar een diepvrieszak omheen en druk de lucht eruit.
Wil je het netter aanpakken, dan is vacumeren ideaal. Bij filets kun je ook kiezen voor invriezen per portie, met bakpapier ertussen zodat ze niet aan elkaar vastvriezen.
Label alles met datum en inhoud, en laat het minimaal 24 uur invriezen,
Trefwoord Makreel invriezen