Ga terug

Hoe kipkruiden maken?

Kipkruiden maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt slechts een aantal gedroogde kruiden en specerijen nodig, die je vervolgens samen mengt in een kom. Daarna bewaar je het mengsel in een luchtdicht potje of een kruidenbusje, zodat het aroma goed behouden blijft. Meer heb je eigenlijk niet nodig om altijd lekkere kip te kunnen bereiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 386 kcal

Benodigdheden

  • Een ruime mengkom
  • Een eetlepel en theelepel om af te meten
  • Een luchtdicht glazen potje of kruidenbusje voor het bewaren

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel cayennepeper optioneel, als je van pittig houdt

Bereiding
 

1. Voorbereiding

  • Zet eerst alle kruiden klaar. Zorg ervoor dat je goede kwaliteit gedroogde kruiden gebruikt. Dit maakt écht verschil in smaak en aroma. Ik koop mijn kruiden vaak bij een kruidenwinkeltje, omdat ze daar meestal verser en smaakvoller zijn.

2. Kruidenmix maken

  • Neem de ruime mengkom en voeg alle afgemeten kruiden één voor één toe. Begin met het paprikapoeder, daarna het knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, oregano, zout, peper en tot slot de komijn en eventueel cayennepeper. Zorg ervoor dat je zorgvuldig meet; zeker met sterke kruiden zoals cayennepeper wil je niet per ongeluk teveel toevoegen.
  • Meng de kruiden goed door elkaar. Ik gebruik meestal een vork of kleine garde, maar je kunt het ook gewoon met een lepel doen. Zorg ervoor dat alle kruiden gelijkmatig gemengd zijn, zodat elke portie dezelfde smaak heeft.
  • Schep het kruidenmengsel in een schoon, droog en luchtdicht potje. Sluit het potje goed af en zet het op een donkere en koele plek, bijvoorbeeld in je keukenkastje of kruidenrek.
Trefwoord Kipkruiden maken