Hoe kip marinade maken?
Kip marinade maken begint met een goede balans tussen zuur, zout, olie en kruiden. De olie zorgt dat de kip sappig blijft, het zuur maakt het vlees malser en de kruiden zorgen voor de smaak. Als je deze elementen in evenwicht houdt, dan zit je altijd goed. In dit recept maken we een klassieke, smaakvolle marinade die je in twee glazen flessen kunt bewaren.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Marinade
Keuken Internationaal
Porties 2 Flesjes
calorieën 45 kcal
- 150 milliliter zonnebloemolie
- 100 milliliter sojasaus
- 50 milliliter appelazijn
- 1 eetlepel citroensap
- 4 tenen knoflook fijngehakt of geperst
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel zout
- Eventueel een snuf chilivlokken of cayennepeper
Doe eerst alle vloeibare ingrediënten in een maatbeker: de zonnebloemolie, sojasaus, appelazijn en het citroensap. Voeg dan de mosterd en honing toe. Roer dit goed door met een garde, zodat de honing en mosterd goed oplossen in het mengsel.
Voeg daarna de fijngemaakte knoflook toe, samen met het paprikapoeder, de komijn, koriander, zwarte peper, zout en eventueel de chilivlokken. Klop het geheel krachtig door zodat alles goed mengt. Je kunt dit eventueel ook met een kleine staafmixer doen als je een extra glad resultaat wilt.
Laat de marinade nu minstens 30 minuten staan, zodat de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen. Je kunt het ook een nacht in de koelkast laten trekken voordat je het in de flesjes giet. Zet een trechter op de opening van elk flesje en giet de marinade erin. Sluit goed af en zet in de koelkast.
Trefwoord Kip marinade maken