Hoe kikkererwten drogen?
Voor kikkererwten drogen begin je met kikkererwten die je eerst geweekt en daarna gekookt hebt, of kikkererwten uit pot of blik. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog met een schone theedoek. Vervolgens breng je ze op smaak en laat je ze rustig drogen in de oven of in een droogoven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Dit kan even duren, maar het resultaat is het wachten waard.
Gang Groente
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 366 kcal
Theedoek of keukenpapier
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Oven of droogoven
Spatel
- 300 gram gekookte kikkererwten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- snufje zeezout
1. Voorbereiden
Gebruik kikkererwten uit pot of blik, of kook ze zelf na een nacht weken. Laat ze daarna goed uitlekken en spreid ze uit op een schone theedoek. Dep ze droog. Hoe droger ze zijn, hoe krokanter ze worden. Je kunt natuurlijk ook verse kikkererwten uit eigen tuin gebruiken, maar het beste is om deze eerst een tijdje te laten weken en gaar te koken.
Doe de droge kikkererwten in een grote kom. Voeg de olijfolie toe en schep er voorzichtig de kruiden en het zout doorheen. Zorg dat alles goed verdeeld is. Proef eventueel een erwtje en voeg extra kruiden toe naar smaak.
2. Drogen in de oven
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Leg de kikkererwten in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Laat ze ongeveer 45 tot 60 minuten drogen. Schep ze elke 15 minuten even om met een spatel zodat ze gelijkmatig drogen.
Na ongeveer 50 minuten kun je er een uitnemen en testen. Laat even afkoelen en proef. Als hij nog een beetje zacht is vanbinnen, mogen ze nog iets langer. Laat ze na het drogen volledig afkoelen buiten de oven, dan worden ze nog krokanter.
Trefwoord Kikkererwten drogen