Ga terug
klein

Hoe hamburgerkruiden maken?

Hamburgerkruiden maken is niet moeilijk. Je hoeft eigenlijk alleen maar de juiste kruiden en specerijen te mengen, en dat kan gewoon in een kom of potje. Belangrijk is dat je ingrediënten kiest die goed samengaan en die passen bij wat jij lekker vindt. Nadat je alles gemengd hebt, doe je de kruidenmix in een goed afsluitbaar potje. Zo simpel is het!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Amerikaans
Porties 1 Portie
calorieën 328 kcal

Benodigdheden

  • Een kleine kom
  • Een lepel om te mengen
  • Goed afsluitbaar kruidenpotje of glazen potje

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel komijnpoeder

Bereiding
 

1. Bereiding

  • Pak een kleine kom waarin je makkelijk kunt mengen. Zorg dat de kom goed droog en schoon is, want vocht kan de houdbaarheid van je kruidenmix negatief beïnvloeden.
  • Voeg eerst de paprikapoeder en uienpoeder samen in de kom. Meng deze twee ingrediënten alvast goed door elkaar, zodat ze mooi gelijkmatig verdeeld worden.
  • Voeg vervolgens knoflookpoeder, zwarte peper, cayennepeper en zout toe. Meng dit opnieuw goed, zodat je geen grote concentraties van één specerij krijgt.
  • Nu voeg je de gedroogde oregano, tijm en komijnpoeder toe. Meng het geheel nog een keer grondig, zodat je een gelijkmatige kruidenmix krijgt. Probeer even te ruiken; als het goed is, ruikt je kruidenmix heerlijk aromatisch en rijk.
  • Schep je kruidenmengsel voorzichtig in een glazen potje of een ander goed afsluitbaar kruidenpotje. Bewaar het potje op een koele, donkere plek zoals je keukenkastje.
Trefwoord Hamburgerkruiden maken