Ga terug
Klein

Hoe gember drogen?

Gember drogen begint met het zorgvuldig wassen van de knol. Je hoeft de gember niet te schillen, tenzij de schil erg dik of vies is. Gebruik een lepel om hem dun te schrapen als je toch liever zonder schil werkt. Snij de gember daarna in plakjes van ongeveer twee millimeter dik. Hoe gelijkmatiger, hoe beter. Een mandoline of scherp koksmes komt hierbij goed van pas.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 uur
Totale tijd 10 uur 20 minuten
Gang Kruiden
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 79 kcal

Benodigdheden

  • Scherp mes of mandoline
  • Snijplank
  • Voedseldroger of oven
  • Bakplaat met bakpapier (voor ovengebruik)
  • Luchtdichte pot of weckpot

Ingrediënten
  

  • Verse gemberknol hoeveelheid naar keuze

Bereiding
 

  • Leg de plakjes los van elkaar op een rooster of bakplaat met bakpapier, en zorg voor voldoende luchtcirculatie.
  • In een voedseldroger duurt het tussen de zes en tien uur op een temperatuur van ongeveer zestig graden Celsius.
  • In een oven op de laagste stand met de deur op een kier kan het wat langer duren, soms tot twaalf uur.
  • Draai de plakjes halverwege om voor een egaal resultaat. Ze zijn goed als ze helemaal droog en knapperig aanvoelen. Laat ze daarna nog even afkoelen voor je ze opbergt.
Trefwoord Gember drogen