Eiersalade invriezen begint bij het maken van de juiste basis. Gebruik bij voorkeur verse eieren die je hard kookt, laat ze goed afkoelen en prak ze grof. Je kunt natuurlijk ieder willekeurig recept gebruiken.
diepvriesbakje met goed afsluitbaar deksel of diepvrieszak
etiket en pen
Ingrediënten
250gramhardgekookte eieren
100grammayonaisebij voorkeur zelfgemaakt of met olie
50gramvolle yoghurt of crème fraîche
1theelepelmosterd
1eetlepelfijngesneden bieslook
versgemalen zwarte peper
eventueel een halve theelepel kerriepoeder
een snuf zout
Bereiding
Meng de gekookte eieren, die kleiner gesneden zijn, met een romige basis naar keuze, bijvoorbeeld mayonaise of een combinatie van mayonaise en yoghurt. Voeg vervolgens smaakmakers toe zoals mosterd, verse bieslook, peper en eventueel een snufje kerriepoeder.
Wanneer de eiersalade klaar is, schep je deze over in een goed afsluitbaar diepvriesbakje of je gebruikt diepvrieszakken die je kunt vacumeren. Laat een klein beetje ruimte over in het bakje, want de salade zet een beetje uit tijdens het invriezen. Sluit het bakje goed af, plak er een etiket op met datum en inhoud, en leg het in de vriezer bij minimaal min achttien graden.
Bij het ontdooien haal je de eiersalade een dag van tevoren uit de vriezer en zet je het in de koelkast. Na het ontdooien even goed doorroeren. Als de structuur iets veranderd is, kun je een eetlepel mayonaise of yoghurt toevoegen en opnieuw mengen. Serveer koud, bijvoorbeeld op toastjes, crackers of gewoon op een boterham.