Hoe eiersalade invriezen?
Eiersalade invriezen begint bij het maken van de juiste basis. Gebruik bij voorkeur verse eieren die je hard kookt, laat ze goed afkoelen en prak ze grof. Je kunt natuurlijk ieder willekeurig recept gebruiken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Totale tijd 1 dag d 10 minuten min
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 299 kcal
- 250 gram hardgekookte eieren
- 100 gram mayonaise bij voorkeur zelfgemaakt of met olie
- 50 gram volle yoghurt of crème fraîche
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- versgemalen zwarte peper
- eventueel een halve theelepel kerriepoeder
- een snuf zout
Meng de gekookte eieren, die kleiner gesneden zijn, met een romige basis naar keuze, bijvoorbeeld mayonaise of een combinatie van mayonaise en yoghurt. Voeg vervolgens smaakmakers toe zoals mosterd, verse bieslook, peper en eventueel een snufje kerriepoeder.
Wanneer de eiersalade klaar is, schep je deze over in een goed afsluitbaar diepvriesbakje of je gebruikt diepvrieszakken die je kunt vacumeren. Laat een klein beetje ruimte over in het bakje, want de salade zet een beetje uit tijdens het invriezen. Sluit het bakje goed af, plak er een etiket op met datum en inhoud, en leg het in de vriezer bij minimaal min achttien graden.
Bij het ontdooien haal je de eiersalade een dag van tevoren uit de vriezer en zet je het in de koelkast. Na het ontdooien even goed doorroeren. Als de structuur iets veranderd is, kun je een eetlepel mayonaise of yoghurt toevoegen en opnieuw mengen. Serveer koud, bijvoorbeeld op toastjes, crackers of gewoon op een boterham.
Trefwoord Eiersalade invriezen