Hoe citroenolie maken?
Citroenolie maken doe je door de gele schil (zonder wit) van biologische citroenen te laten trekken in een neutrale olie zoals zonnebloemolie of milde olijfolie. Je kunt dit koud doen door de schillen in olie te laten trekken, of warm door de olie voorzichtig te verwarmen met de schil erin. Bij beide methoden is schoon werken essentieel. Bewaar de olie in gesteriliseerde flessen en gebruik een fijne zeef of kaasdoek om de olie te filteren.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Laten trekken 14 dagen d
Totale tijd 14 dagen d 30 minuten min
Gang Olie
Keuken Internationaal
Porties 2 Flesjes
calorieën 828 kcal
Fijne rasp of dunschiller
Schone glazen flessen van 250 milliliter met goed afsluitbare dop
Fijne zeef (of kaasdoek)
Schone trechter
Schone pan (alleen bij warme methode)
Keukenpapier of droge theedoek
- 4 biologische citroenen
- 500 milliliter milde olijfolie of zonnebloemolie
3. Zeven
Zeef de olie zorgvuldig door een fijne zeef of een kaasdoek. Doe dit boven een schone kom of maatbeker. Laat rustig uitlekken en druk de schillen niet uit, dan komt er ongewenst vocht of bitterheid mee.
Giet de gezeefde olie met behulp van een trechter in de schone flessen. Sluit goed af en bewaar op een koele, donkere plek. Plak een etiket met datum op de fles.
Trefwoord Citroenolie maken