Ga terug
Klein

Hoe chorizo kruiden maken?

Chorizo kruiden maken is heel simpel. Je mengt alle kruiden zorgvuldig door elkaar en doet ze daarna in een luchtdicht potje of glazen pot. Schud het potje even goed door zodat alles gelijkmatig verdeeld wordt. Daarna laat je de kruiden minstens een uur staan, zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken. Klaar voor gebruik!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Spaans
Porties 1 Portie
calorieën 475 kcal

Benodigdheden

  • Kleine mengkom
  • Lepel
  • Klein glazen potje of luchtdicht kruidenpotje

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel cayennepeper meer of minder naar smaak
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding
 

  • Neem een kleine mengkom en doe hier de gerookte paprikapoeder in. Voeg vervolgens het komijnpoeder, de oregano en de cayennepeper toe. Meng dit alvast voorzichtig door elkaar met een lepel.
  • Doe daarna het knoflookpoeder, het uienpoeder, het zeezout en de gemalen zwarte peper erbij. Roer alles grondig door zodat er een egaal kruidenmengsel ontstaat.
  • Neem nu een schoon, droog potje en vul het met je chorizo kruiden. Sluit het potje af en schud een paar keer goed door, zodat alle smaken mooi verdeeld worden.
  • Laat het kruidenmengsel minstens één uur staan voordat je het gebruikt. Zo komen de smaken optimaal tot hun recht. Bewaar het potje vervolgens donker en koel.
Trefwoord Chorizo kruiden maken