Ga terug
klein

Hoe BBQ Rub maken?

BBQ Rub maken doe je door kruiden en specerijen te kiezen die elkaar aanvullen. Denk aan zout voor de basis, paprikapoeder voor kleur en smaak, suiker voor het karamelliseren, en knoflook- en uienpoeder voor extra diepte. Je voegt vervolgens specerijen toe zoals cayennepeper voor een beetje pit, gemalen komijn voor een aardse toets en eventueel wat gedroogde kruiden zoals tijm of oregano. Door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen, krijg je een heerlijke rub waarmee je vlees of groenten insmeert voordat je ze op de barbecue legt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Amerikaans
Porties 1 Portie
calorieën 180 kcal

Benodigdheden

  • Eén ruime kom
  • Eén glazen pot met deksel
  • Eén eetlepel om te mengen

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels grof zeezout
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 0,5 theelepel cayennepeper

Bereiding
 

1. Voorbereiding

  • Begin met het klaarzetten van al je ingrediënten. Zorg ervoor dat alles goed afgemeten is en klaarstaat, zo werk je het snelst en efficiëntst.

2. Rub maken

  • Neem een ruime kom en doe hier het grove zeezout en de bruine basterdsuiker in. Roer dit goed door elkaar zodat de suiker gelijkmatig verdeeld wordt en het zout niet op één plek blijft zitten.
  • Voeg vervolgens het gerookte paprikapoeder, gemalen komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper en cayennepeper toe aan het mengsel in de kom. Meng alles grondig met een eetlepel zodat de kruiden mooi gelijkmatig verdeeld worden en er een uniforme rub ontstaat.
  • Neem nu een schone, droge glazen pot met een goed afsluitend deksel. Schep het kruidenmengsel zorgvuldig in de pot en sluit deze goed af. Zet de rub weg op een droge, donkere plek totdat je hem gaat gebruiken.
Trefwoord BBQ Rub maken