Ga terug
Klein

Hoe Afrikaanse kruiden maken?

Zelf Afrikaanse kruiden maken begint met de basis ingrediënten goed af te wegen en te controleren op kwaliteit. Zorg dat je een schone, droge werkplek hebt en gebruik bij voorkeur een vijzel of een goede koffiemolen om de kruiden fijn te malen. Meng eerst de droge specerijen zoals paprikapoeder, korianderpoeder en komijnzaad. Voeg daarna de poeders toe zoals knoflookpoeder, gemberpoeder en eventueel chili naar smaak. Meng alles goed door elkaar totdat het een egaal poeder is. Doe het mengsel in een goed afsluitbare pot of fles en bewaar op een koele, donkere plaats.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Afrika
Porties 1 Portie
calorieën 318 kcal

Benodigdheden

  • Vijzel of koffiemolen
  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Theelepel
  • Pot of fles met goed sluitend deksel
  • Etiketten en pen voor datum en naam

Ingrediënten
  

  • 50 gram paprikapoeder
  • 25 gram korianderpoeder
  • 25 gram komijnzaad
  • 15 gram knoflookpoeder
  • 10 gram gemberpoeder
  • 5 gram chilipoeder
  • 5 gram kurkuma optioneel
  • 5 gram zwarte peper

Bereiding
 

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en controleer op eventuele klonten of vocht. Zorg dat je vijzel of koffiemolen schoon en droog is.
  • Begin met het malen van harde specerijen zoals komijnzaad en koriander tot een fijn poeder. Dit zorgt voor een gelijkmatige smaak in je mix.
  • Doe alle gemalen en poedervormige ingrediënten in een grote mengkom. Voeg de paprikapoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, chilipoeder en eventueel kurkuma toe.
  • Meng alles goed door elkaar met een lepel of kleine garde. Zorg dat er geen klontjes zijn en dat alle smaken gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Doe het mengsel over in een goed afsluitbare pot of fles. Label het met naam en datum. Bewaar op een koele, droge plek uit de zon.
Trefwoord Afrikaanse kruiden maken