Ga terug

Hoe vijgen invriezen?

Vijgen invriezen doe je door te beginnen met het sorteren van het fruit. Kies alleen vijgen die goed rijp zijn, maar nog een beetje stevig aanvoelen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 15 minuten
Gang Fruit
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 53 kcal

Benodigdheden

  • Een scherp mesje
  • Snijplank
  • Bakplaat of snijplank voor het voorkoelen
  • Keukenpapier
  • Diepvriesbakjes of diepvrieszakjes
  • Eventueel een blender of staafmixer (voor vijgenpuree)
  • Eventueel een ijsblokjesvorm (voor puree invriezen)

Ingrediënten
  

  • Verse vijgen rijp maar niet zacht

Bereiding
 

  • Was ze voorzichtig onder koud water en dep ze goed droog met keukenpapier. Haal eventueel het steeltje eraf als je ze in zijn geheel wil invriezen. Je kunt ze ook in parten snijden of zelfs pureren als je ze later bijvoorbeeld voor jam of smoothies gebruikt.
  • Leg hele of gesneden vijgen los op een snijplank of bakplaat en zet ze zo los van elkaar in de vriezer. Laat ze een paar uur aanvriezen zodat ze niet aan elkaar plakken. Daarna kun je ze overdoen in diepvrieszakjes of een plastic bewaardoosje. Sluit alles luchtdicht af. Als je ze wil pureren, doe dat dan in een blender en giet de puree in een ijsblokjesvorm of een klein bakje. Dek dat goed af.
Trefwoord Vijgen invriezen