Ga terug
klein

Hoe tonijn invriezen?

Tonijn invriezen vraagt om aandacht. De vis moet zo vers mogelijk zijn. Hoe verser de tonijn op het moment van invriezen, hoe beter hij blijft qua smaak en structuur. Het begint al bij het kopen: let op geur (de vis mag niet ruiken), de kleur (mooi rood tot roze), en de stevigheid van het vlees. Kies liever voor een heel stuk tonijnfilet dan dunne plakjes, omdat je zo de kans op uitdroging beperkt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Vis
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 130 kcal

Benodigdheden

  • Vacumeermachine of stevige diepvrieszak
  • Diepvries (minstens -18 graden Celsius)

Ingrediënten
  

  • Verse tonijnfilet

Bereiding
 

  • Voor het invriezen dep je de tonijn eerst goed droog met keukenpapier.
  • Daarna verpak je hem luchtdicht. Het liefst vacumeer je hem, maar anders gebruik je een diepvrieszak waar je zo veel mogelijk lucht uit duwt.
  • Etiketteer altijd met datum, zodat je weet hoelang hij erin ligt.
  • Vries de vis zo snel mogelijk in na aankoop of vangst. Heb je twijfels over de versheid? Dan liever niet invriezen. Invriezen is namelijk géén manier om bedorven vis te ‘redden’.
Trefwoord Tonijn invriezen