Hoe tomatensmoothie maken?
Een tomatensmoothie maken doe je door verse rijpe tomaten te combineren met andere smaakmakers zoals komkommer, citroensap of een beetje selderij. De ingrediënten worden allemaal rauw gebruikt en in een blender of met een staafmixer tot een gladde drank verwerkt. Je hoeft niets te koken of voor te bereiden, alles gaat rauw de kom in. Daarna kun je de smoothie meteen drinken of nog even in de koelkast zetten zodat hij ijskoud is.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 2 Personen
calorieën 73 kcal
Blender of staafmixer
Scherp mes
Snijplank
Maatbeker
Drinkglazen
- Tomaten rijp en sappig 400 gram
- Komkommer zonder schil 100 gram
- Citroensap vers 20 milliliter
- Olijfolie extra vierge 10 milliliter
- Selderij of bleekselderij 1 takje
- Versgemalen peper 1 mespunt
- Zeezout 1 mespunt
- Optioneel: een klein stukje rode peper of een blaadje basilicum
Spoel de tomaten goed af onder koud stromend water. Snij de tomaten in grove stukken. Als je niet van velletjes houdt, kun je ze eerst ontvellen, maar dat hoeft niet. Snij ook de komkommer in grove stukken en hak de selderij grof.
Doe alle ingrediënten in de blender. Voeg eerst de tomaten, dan de komkommer, de selderij en vervolgens het citroensap en de olijfolie toe. Voeg ook een mespunt zout en peper toe. Wil je iets meer pit, voeg dan een klein stukje rode peper toe zonder zaadjes.
Zet de blender aan en mix alles tot een gladde massa. Dit duurt meestal tussen de dertig en zestig seconden. Kijk of de textuur naar wens is. Als je het wat vloeibaarder wil kun je een scheutje koud water toevoegen.
Proef de smoothie. Is hij iets te zuur voeg dan nog een klein beetje tomaat of een drup honing toe. Vind je hem te flauw dan kun je nog een mespuntje zout of citroensap toevoegen.
Schenk de tomatensmoothie in koude glazen. Serveer eventueel met een takje selderij of een ijsklontje erin.
Trefwoord Tomatensmoothie