Ga terug
Klein

Hoe suikerbrood invriezen?

Suikerbrood invriezen is heel goed mogelijk, mits je het op de juiste manier aanpakt. Het brood moet volledig zijn afgekoeld voordat je begint, anders ontstaat er condens in de verpakking, en dat komt de structuur niet ten goede. Ook is het belangrijk om het brood luchtdicht te verpakken, eventueel in porties, zodat je per keer kunt ontdooien wat je nodig hebt. Suikerbrood invriezen vraagt dus een klein beetje aandacht, maar het resultaat is het waard. Suikerbrood kun je zowel in plakken als in zijn geheel invriezen, afhankelijk van hoe je het later wilt gebruiken. Als je het in plakken invriest, kun je gemakkelijk per snee iets uit de vriezer halen, wat handig is voor een snel ontbijt of bij een kop koffie. Een heel brood invriezen is juist handig als je het bijvoorbeeld wilt serveren aan visite of tijdens een brunch. Gebruik altijd diepvrieszakken of bakpapier en vershoudfolie in combinatie met een stevige vriesdoos. Voor het allerbeste resultaat is vacumeren aan te raden, zodat er geen lucht bij kan komen en de suikers niet gaan kristalliseren.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Gang Brood
Keuken Nederland
Porties 1 Portie
calorieën 310 kcal

Benodigdheden

  • Vershoudfolie of bakpapier
  • Diepvrieszakken of een goed sluitende vriesdoos
  • Eventueel een vacuümapparaat
  • Evt. etiketten en een stift voor de datum

Ingrediënten
  

  • 1 suikerbrood zelfgebakken of vers van de bakker

Bereiding
 

  • Als je het zelf hebt gebakken, laat het dan eerst rustig op een rooster afkoelen. Ook als je het hebt gekocht, zorg dat het op kamertemperatuur is.
  • Snij eventueel het suikerbrood in plakken van gelijke dikte. Dat maakt ontdooien makkelijker. Gebruik een scherp broodmes en druk niet te hard, om de structuur niet te pletten.
  • Wikkel het brood of de plakken stevig in vershoudfolie of bakpapier. Stop ze daarna in een diepvrieszak of vriesdoos. Druk zoveel mogelijk lucht eruit. Bij vacumeren is dit nog effectiever.
  • Schrijf op het zakje of bakje wat erin zit en de datum waarop je het hebt ingevroren. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.
  • Plaats het brood achterin de vriezer, waar de temperatuur het stabielst is. Zorg dat het snel bevriest door het niet bovenop warmere producten te leggen.
Trefwoord Suikerbrood invriezen