Ga terug
klein

Hoe speklappen invriezen?

Speklappen invriezen begint bij vers vlees. Koop het liefst speklappen die net gesneden zijn, met een mooie verdeling tussen vet en vlees. Je kunt ze rauw invriezen, of al gebakken, afhankelijk van wat je zelf het prettigst vindt. Zorg dat je ze binnen twee dagen na aankoop invriest. Verpak ze per portie, zodat je later niet meer hoeft te ontdooien dan je nodig hebt. Vacumeren is ideaal, maar goed verpakt in diepvrieszakken of bakjes met zo min mogelijk lucht werkt ook prima. Zet altijd de datum op de verpakking, dan weet je hoelang ze nog houdbaar zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Vlees
Keuken Nederland
Porties 1 Portie
calorieën 540 kcal

Benodigdheden

  • Keukenpapier
  • Vershoudfolie of diepvrieszakjes
  • Eventueel een vacuümapparaat met zakken
  • Een alcoholvrije stift of label voor de datum

Ingrediënten
  

  • 500 gram tot 1000 gram verse speklappen

Bereiding
 

1. Speklappen voorbereiden

  • Dep de speklappen droog met keukenpapier. Dit voorkomt dat er ijskristallen ontstaan in de vriezer, wat de structuur kan aantasten.

2. Verpakken per portie

  • Wikkel de speklappen afzonderlijk in vershoudfolie of leg ze los van elkaar in een diepvrieszak. Wil je ze makkelijk los van elkaar kunnen pakken? Leg dan eerst een vel bakpapier tussen elke lap.
  • Hoe minder lucht, hoe beter. Lucht veroorzaakt vriesbrand. Gebruik bij voorkeur een vacuümapparaat. Heb je die niet, druk dan zoveel mogelijk lucht uit de zak voordat je hem sluit.

3. Labelen en invriezen

  • Schrijf de datum van invriezen op het zakje of bakje. Leg de speklappen in het koudste deel van je vriezer. Dat is meestal achterin, tegen de wand.
Trefwoord Speklappen invriezen