Hoe sparerib kruiden maken?
Sparerib kruiden maken is ontzettend makkelijk en kost nauwelijks tijd. Het draait vooral om het goed mengen van de juiste specerijen en kruiden in de juiste verhoudingen. Je kunt de kruiden vooraf fijn malen, maar grovere kruiden geven juist ook een lekkere bite aan je spareribs. Het belangrijkste is dat je kruiden gebruikt van goede kwaliteit en dat je zorgt voor een evenwichtige combinatie van smaken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Amerikaans
Porties 1 Portie
calorieën 216 kcal
Kom om de kruiden te mengen
Afsluitbaar glazen potje of kruidenpotje
Lepel of garde om te mengen
- 4 eetlepels gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 2 eetlepels uienpoeder
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel zwarte peper versgemalen
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel mosterdpoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel oregano gedroogd
1. Voorbereiding
Het maken van je eigen sparerib kruidenmix is heel eenvoudig. Zorg eerst dat je alle ingrediënten klaar hebt staan en dat je werkplek schoon en droog is. Doe vervolgens alle specerijen en kruiden in de kom. Dit hoeft niet in een bepaalde volgorde, maar het is handig om te beginnen met de grootste hoeveelheden.
2. Kruidenmix maken
Meng de ingrediënten zorgvuldig door elkaar met een lepel of garde. Neem hier even goed de tijd voor, zodat alle smaken goed gemengd zijn. Als je grovere kruiden gebruikt, zorg er dan voor dat je deze goed verspreidt, zodat je straks niet één overheersende smaak hebt.
Controleer de mix goed op eventuele klontjes, vooral als je bruine basterdsuiker gebruikt, omdat deze snel kan samenklonteren. Druk de klontjes eventueel uit elkaar met de achterkant van een lepel. Je kruidenmix moet uiteindelijk mooi egaal en goed gemengd zijn.
Als de kruidenmix goed gemengd is, kun je deze overdoen in een afsluitbaar glazen potje of kruidenpotje. Zorg ervoor dat dit potje volledig droog is, zodat er geen vocht bij de kruiden kan komen. Label je potje met de datum waarop je de kruiden hebt gemaakt, zo weet je altijd hoe lang je mix houdbaar is.
Gebruik de kruidenmix royaal om je spareribs te kruiden. Wrijf de kruiden goed in het vlees, zodat de smaken diep in de spareribs trekken. Laat het vlees bij voorkeur minimaal een uur marineren in de koelkast, zodat de smaken optimaal kunnen intrekken.
Trefwoord Sparerib kruiden maken