Ga terug
Klein

Hoe rommelkruid maken?

Rommelkruid maken begint met het verzamelen van een aantal warme, aromatische specerijen die samen een diepe en ronde smaak vormen. Je hoeft geen chef te zijn om dit te mengen. Het belangrijkste is dat je specerijen gebruikt die vers genoeg zijn om nog hun volle aroma af te geven.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Nederland
Porties 1 Portie
calorieën 358 kcal

Benodigdheden

  • 1 ruime mengkom
  • 1 vijzel of elektrische koffiemolen voor het malen
  • 1 Lepel
  • 1 schoon glazen potje met goed afsluitbaar deksel

Ingrediënten
  

  • 20 gram kaneel
  • 20 gram korianderzaad
  • 15 gram kruidnagel
  • 10 gram gemalen nootmuskaat
  • 10 gram zwarte peper
  • 10 gram gemberpoeder
  • 5 gram piment
  • 5 gram kardemom
  • 5 gram komijnzaad

Bereiding
 

  • Begin met het apart klaarleggen van alle specerijen. Als je hele zaden gebruikt, zoals komijn of koriander, is het slim om deze eerst kort te roosteren in een droge pan tot de geur vrijkomt. Dat maakt het mengsel straks voller van smaak. Laat de specerijen daarna volledig afkoelen voordat je ze fijn maalt.
  • Maal de geroosterde specerijen fijn in een vijzel of koffiemolen. Zorg dat het fijn genoeg wordt zodat het mengsel straks mooi gelijkmatig is. Je merkt dat tijdens het malen de aroma’s sterker worden, wat altijd een goed teken is.
  • Doe alle gemalen specerijen samen in een ruime kom. Roer alles rustig door elkaar zodat de ingrediënten goed mengen. Neem hier echt even de tijd voor, want hoe beter de menging, hoe lekkerder het rommelkruid straks werkt in je gerechten.
  • Schep het rommelkruid rustig in een schoon glazen potje. Sluit het potje goed af zodat er geen lucht bij komt. Schrijf er eventueel de datum op zodat je altijd weet hoe oud het mengsel is.
Trefwoord Rommelkruid maken