Hoe ranch dressing maken?
Ranch dressing maken doe je door mayonaise te mengen met zure room, kruiden en een scheutje zuur. Dat zuur helpt niet alleen bij de smaak, maar maakt de saus ook net iets lichter. Je kunt verse kruiden gebruiken, maar gedroogde kruiden zijn zeker ook geschikt en vaak makkelijker voorhanden. Alles draait om goed mengen en even laten trekken in de koelkast, zodat de smaken mooi in elkaar overlopen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Dressing
Keuken Amerikaans
Porties 2 Flesjes
calorieën 484 kcal
- 200 milliliter mayonaise
- 200 milliliter zure room
- 60 milliliter karnemelk
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel gedroogde dille
- 0,5 theelepel mosterd optioneel
- 1 eetlepel citroensap of witte azijn
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
Doe de mayonaise en zure room in een ruime mengkom en roer dit goed los met een garde of lepel tot het één geheel wordt. Giet daarna de karnemelk erbij. Roer dit rustig door tot je een gladde, romige massa hebt.
Voeg vervolgens het citroensap of de witte azijn toe. Dit geeft die typische frisse smaak waar ranch dressing om bekend staat. Dan mogen de kruiden erbij: de uienpoeder, knoflookpoeder, peterselie, dille en eventueel de mosterd. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper. Meng alles goed door elkaar en proef of de verhouding naar je zin is. Wil je het iets pittiger? Dan kun je nog wat extra zwarte peper of een snufje cayennepeper toevoegen.
Giet de dressing met behulp van een trechter in twee goed schoongemaakte glazen flesjes. Draai de dop erop en schud ze even kort. Zet ze minstens een uurtje in de koelkast voordat je de dressing gebruikt. Dan zijn de smaken op hun best.
Trefwoord Ranch dressing maken