Ga terug
klein

Hoe rabarber limonade maken?

Voor rabarber limonade maken, kook je de rabarber eerst tot moes en giet je het sap door een fijne zeef. Dit sap meng je vervolgens met versgeperst citroensap en suiker. Daarna laat je alles goed afkoelen voordat je het in flessen doet. In de koelkast kun je het dan enkele dagen bewaren. Deze rabarber limonade is heerlijk op warme dagen, met wat ijsklontjes en een takje munt.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang Drinken
Keuken Internationaal
Porties 2 Flessen
calorieën 41 kcal

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Fijne zeef (of kaasdoek)
  • Grote kom
  • fles of kan van minstens 1 liter
  • Trechter
  • flesborstel (om de flessen vooraf goed schoon te maken)

Ingrediënten
  

  • 500 gram rabarber vers, gewassen en in stukken gesneden
  • 150 gram suiker
  • 1 liter water
  • sap van 2 citroenen ongeveer 100 milliliter
  • eventueel wat citroenrasp voor extra frisheid

Bereiding
 

1. Limonade maken

  • Doe de stukken rabarber samen met het water in een grote pan. Breng het geheel rustig aan de kook en laat het dan zachtjes pruttelen voor ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten. De rabarber valt dan uit elkaar tot moes, en dat is precies wat je wilt. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
  • Zet een grote kom klaar en leg daar een fijne zeef overheen. Giet het rabarbermengsel voorzichtig in de zeef. Laat het sap rustig uitlekken, zonder te duwen of te persen, want dat maakt de limonade troebel. Dit uitlekken kan makkelijk een kwartier duren. Als het sap is opgevangen, kun je de moes wegdoen of gebruiken in gebak of yoghurt.
  • Voeg nu de suiker toe aan het nog warme sap en roer tot het volledig is opgelost. Voeg daarna het citroensap toe en eventueel een beetje rasp van de citroenschil voor extra aroma. Laat het geheel nu volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Giet de limonade daarna met behulp van een trechter in goed schoongemaakte flessen. Zet ze in de koelkast en laat ze nog even koud worden voor je serveert.
Trefwoord Rabarber limonade maken