Hoe pulled pork kruiden maken?
Pulled pork kruiden maken is eigenlijk heel eenvoudig. Het is vooral een kwestie van goed afwegen, mengen, en bewaren. Belangrijk is om alle specerijen nauwkeurig af te meten, zodat je elke keer weer dezelfde geweldige smaak krijgt. Nadat je de kruiden hebt gemengd, kun je deze direct gebruiken, maar het is beter om het mengsel even te laten rusten zodat de smaken mooi samenkomen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Amerikaans
Porties 1 Portie
calorieën 312 kcal
Mengkom
Lepel
Afsluitbare glazen pot
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 eetlepel zout
- 2 theelepels versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel mosterdpoeder
Neem een grote kom en voeg hier als eerste de bruine suiker aan toe. Zorg ervoor dat de suiker geen klontjes bevat; als dat wel zo is, maak deze dan voorzichtig fijn met een vork of lepel. Voeg vervolgens het gewone paprikapoeder en gerookte paprikapoeder toe en meng deze goed met de suiker. Dit zorgt voor een mooie diepe kleur en een heerlijke, subtiel gerookte smaak.
Voeg daarna chilipoeder, knoflookpoeder en uienpoeder toe aan het mengsel. Roer het geheel weer goed door elkaar, zodat er geen klontjes ontstaan en de smaken gelijkmatig verdeeld worden. Als alles mooi gemengd is, kun je het zout, de zwarte peper, cayennepeper, komijnpoeder en mosterdpoeder toevoegen.
Nu komt het belangrijkste: meng alles zorgvuldig en rustig door elkaar. Doe dit niet te haastig, anders krijg je ongelijke smaken. Schep het mengsel een paar keer goed om zodat alle specerijen goed met elkaar vermengd worden. Je kruidenmix is nu klaar voor gebruik.
Bewaar het mengsel in een goed afsluitbare glazen pot op een droge en donkere plek, bijvoorbeeld in de voorraadkast.
Trefwoord Pulled pork kruiden maken