Hoe Provençaalse kruiden maken?
Provençaalse kruiden maken is eigenlijk heel simpel. Dit kruidenmengsel is een combinatie van enkele gedroogde kruiden die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. Door ze zorgvuldig af te wegen en goed met elkaar te mengen krijg je een prachtige kruidenmix waarmee je elk gerecht direct naar de Franse Provence haalt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Frans
Porties 1 Portie
calorieën 257 kcal
1 grote glazen kom
1 Houten lepel
1 luchtdichte glazen pot of kruidenpotje met afsluitbaar deksel
1 kleine trechter (optioneel, voor makkelijk vullen van het potje)
- 3 eetlepels gedroogde tijm
- 3 eetlepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
- 2 eetlepels gedroogde bonenkruid
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde marjolein
- 1 eetlepel gedroogde salie
- 1 theelepel gedroogde lavendelbloemetjes optioneel, maar zorgt voor een authentieke smaak
2. Mengen
Roer nu alles goed door elkaar met een houten lepel. Neem hier de tijd voor. Je wilt namelijk dat alle smaken en geuren goed met elkaar mengen. Door goed te roeren zorg je ook dat eventuele klontjes uit elkaar vallen en alles mooi egaal wordt verdeeld.
Wanneer de kruiden goed gemengd zijn, pak je het kruidenpotje erbij. Zorg dat het potje goed schoon en droog is voordat je de Provençaalse kruiden erin doet. Eventueel kun je hiervoor een trechter gebruiken zodat je niet knoeit en alles makkelijk in het potje past.
Draai vervolgens de dop stevig op het potje en schud het nog eens goed door elkaar. Zo weet je zeker dat alles optimaal vermengd is en klaar voor gebruik.
Trefwoord Provençaalse kruiden maken