Hoe Parmezaanse kaas invriezen?
Parmezaanse kaas invriezen begint altijd met bedenken in welke vorm je hem later wilt gebruiken. Gebruik je vooral geraspte kaas over pasta of soep? Of snijd je normaal gesproken blokjes voor bij de borrel? Die keuze bepaalt hoe je de kaas het best verpakt. Bij het invriezen is het belangrijk dat je de kaas zo droog mogelijk houdt en goed afsluit. Parmezaanse kaas neemt namelijk snel geuren over van andere producten in de vriezer. Ook kan het uitdrogen als het niet goed verpakt is. Door slim te verpakken en eventueel te vacumeren voorkom je dit.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Totale tijd 1 dag d 10 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 Portie
calorieën 430 kcal
Vershoudfolie of diepvrieszakjes
Rasp, kaasmes of keukenmachine
Keukenpapier
Eventueel een vacuümapparaat
Label en stift voor datum
- Ongeveer 200 tot 500 gram Parmezaanse kaas
Invriezen als geraspte kaas
Rasp de Parmezaanse kaas vers met een fijne of grove rasp, afhankelijk van hoe je hem later wil gebruiken. Verdeel de geraspte kaas in porties van bijvoorbeeld 50 gram. Leg elke portie op een klein vel bakpapier, vouw het dicht en doe het in een diepvrieszak. Ook hier geldt: vacumeren is beter als je die mogelijkheid hebt. Etiket erop en invriezen maar.
Extra tip bij invriezen van kaasresten
Trefwoord Parmezaanse kaas invriezen