Hoe papaja konfijten?
Zelf papaja konfijten is niet alleen leuk om te doen, het geeft je ook de controle over smaak, textuur en ingrediënten. Geen onherkenbare blokjes uit de winkel meer, maar échte gekonfijte papaja uit je eigen keuken. Een voorraadje in de kast is altijd handig, en eenmaal gemaakt weet je zeker dat je dit vaker gaat doen.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Drogen 8 uur uur
Totale tijd 10 uur uur 30 minuten min
Gang Konfijten
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 299 kcal
Grote pan met dikke bodem
Houten lepel of schuimspaan
Snijplank en scherp mes
Schone glazen potten met deksel of weckpotten
Zeef
Schone theedoek
Bakpapier of droogrekje
- 1 kilogram papaja geschild en zonder zaden
- 1 kilogram kristalsuiker
- 1 liter water
- sap van 1 citroen
6. Afgieten en drogen
Giet de papaja voorzichtig af met een zeef. Laat goed uitlekken en verdeel de stukjes op bakpapier of een droogrekje. Laat ze aan de lucht drogen of zet ze in een oven op 60 graden met de ovendeur op een kier. Dit duurt minimaal acht uur, soms langer. Ze moeten stevig en droog aanvoelen, maar nog wel buigzaam zijn.
Trefwoord Papaja konfijten