Ga terug
Pangasiusfilet invriezen

Hoe pangasiusfilet invriezen?

Pangasiusfilet invriezen is simpel, als je maar een paar regels volgt. Allereerst is het belangrijk dat je alleen verse filet gebruikt. Let erop dat de vis fris ruikt en stevig aanvoelt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Vis
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 80 kcal

Benodigdheden

  • Scherp keukenmes
  • Keukenpapier
  • Diepvrieszakken met sluiting of vacuümzakken
  • Eventueel een vacuümapparaat
  • Etiketten en een watervaste stift
  • Een vlakke ondergrond in je vriezer (bijvoorbeeld een snijplank of bakplaat)

Ingrediënten
  

  • Pangasiusfilets vers, niet eerder ingevroren

Bereiding
 

  • Spoel de filets kort af onder koud water, en dep ze daarna goed droog met keukenpapier. Het drogen is belangrijk, want hoe minder vocht er aan de buitenkant zit, hoe minder kans op ijskristallen bij het invriezen. Die kristallen kunnen de structuur van de vis aantasten, en dat wil je natuurlijk voorkomen.
  • Als je geen vacuümapparaat hebt, kun je ook diepvrieszakken gebruiken waar je zoveel mogelijk lucht uit duwt. Een simpele truc is om de zak bijna helemaal dicht te maken, en dan met een rietje de lucht eruit te zuigen voordat je hem volledig afsluit. Wil je de filets los invriezen zodat ze niet aan elkaar plakken? Leg ze dan eerst los van elkaar op een plank of plaat, en vries ze zo in gedurende een uurtje of twee. Daarna kun je ze verpakken zoals jij wilt.
  • Vergeet niet de zakken of bakjes goed te labelen met de datum, zodat je later weet hoelang ze nog goed zijn.
Trefwoord Pangasiusfilet invriezen