Ga terug
klein

Hoe ontbijtkoek invriezen?

Ontbijtkoek invriezen begint altijd met het goed voorbereiden van de koek. Laat hem eerst volledig afkoelen als je hem zelf gebakken hebt. Een warme koek in de vriezer zorgt voor condens, en dat maakt hem zompig en minder lekker. Gebruik altijd een scherp broodmes om de koek alvast in plakken te snijten, dat maakt het later makkelijker om losse porties te pakken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Taart
Keuken Nederland
Porties 1 Portie
calorieën 304 kcal

Benodigdheden

  • Scherp broodmes
  • Vershoudfolie of diepvrieszakjes
  • Eventueel bakpapier of een vacumeerapparaat
  • Een afsluitbare diepvriesdoos of stevige diepvrieszak
  • Watervaste stift voor de datum

Ingrediënten
  

  • Versgebakken of gekochte ontbijtkoek

Bereiding
 

  • Je kunt de plakken het beste apart verpakken. Dat kan met huishoudfolie, bakpapier of diepvrieszakjes. Als je wil voorkomen dat de plakken aan elkaar plakken, leg dan tussen elke plak een stukje bakpapier. Wil je nog netter werken, dan is vacumeren een goed idee, vooral als je de ontbijtkoek langer wilt bewaren. Zorg er in elk geval voor dat er zo min mogelijk lucht bij komt.
  • Stop de verpakte plakken vervolgens in een diepvriesdoos of een zakje dat je goed kunt afsluiten. Zet de datum erop met een watervaste stift, zodat je weet hoe lang hij erin ligt. Je kunt ook de hele koek in één keer invriezen, maar dan moet je hem na het ontdooien wel in z’n geheel gebruiken.
Trefwoord Ontbijtkoek invriezen