Hoe mango invriezen?
Mango invriezen, begin altijd met goed rijpe vruchten. Niet té zacht, maar wel volledig rijp zodat de smaak maximaal is. Onrijpe mango smaakt waterig na het ontdooien. Gebruik bij voorkeur mango’s zonder kneuzingen of rotte plekken. Je gaat ze eerst schillen, dan het vruchtvlees van de pit snijden en in blokjes of plakken snijden. Daarna vries je ze in op een manier die voorkomt dat alles aan elkaar plakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Gang Fruit
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 60 kcal
Benodigdheden
Een scherp mes
Een snijplank
Een bakpapier of siliconenmat
Een vriesbak of diepvrieszak
Eventueel een vergiet en schone theedoek
Een vriezer met voldoende ruimte
- 2 tot 4 rijpe mango’s hoeveelheid naar wens
1. Mango’s schillen en snijden
Snij eerst beide uiteinden van de mango af, zodat je een stevige basis hebt. Zet de mango rechtop en snijd langs de pit twee dikke plakken af. Draai de mango en snijd de zijkanten er ook af. Snij daarna het vruchtvlees van de plakken in blokjes of reepjes. Als de mango erg sappig is, kun je de stukken even op een schone theedoek laten uitlekken, zodat ze iets droger de vriezer in gaan.
2. Invriezen
Leg de stukjes mango los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat of siliconenmat. Zorg dat ze elkaar niet raken, want anders vriezen ze aan elkaar vast. Zet de bakplaat ongeveer twee tot drie uur in de vriezer. De mango wordt dan hard zonder samen te klonteren.
Haal de bevroren mangostukjes uit de vriezer en doe ze in een goed afsluitbare diepvrieszak of bewaarbakje. Druk de lucht er zoveel mogelijk uit. Zet de datum van invriezen op de verpakking, zodat je weet hoe lang ze erin zitten.
Plaats de verpakte mango terug in de vriezer. Zorg dat het stevig en plat ligt. Zo hou je overzicht in je voorraad en blijft alles netjes.
Als je mango nodig hebt voor een smoothie, kun je de blokjes bevroren gebruiken. Voor gebruik in een salade of saus kun je ze het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast. Laat het sap dat vrij komt eventueel uitlekken voor een minder nat resultaat.
Trefwoord Mango invriezen