Hoe knoflookbrood drogen?
Knoflookbrood drogen zorgt voor een intense smaak, die perfect is als topping op bijvoorbeeld een romige tomatensoep of in een salade met rucola en Parmezaanse kaas. Je kunt het ook vermalen tot knoflookbroodkruim, dat heerlijk is over gebakken groenten of pasta’s.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 315 kcal
Snijplank
Scherp mes
Bakplaat
Bakpapier
Oven
- 200 gram knoflookbrood zelfgebakken of gekocht
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Dit is laag genoeg om het brood langzaam te drogen zonder het te verbranden.
Leg het knoflookbrood op een snijplank en snij het in dunne plakjes of kleine blokjes. Hoe dunner je snijdt, hoe sneller het droogproces zal verlopen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de stukjes knoflookbrood hierop, met voldoende ruimte ertussen zodat de lucht er goed bij kan.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Laat het knoflookbrood ongeveer 45 tot 60 minuten drogen. Halverwege de tijd kun je de stukjes even omkeren zodat ze gelijkmatig krokant worden.
Laat het knoflookbrood na het drogen volledig afkoelen op een rooster. Bewaar het pas als het helemaal is afgekoeld, anders ontstaat er vocht in de pot of zak.
Trefwoord Knoflookbrood drogen