Hoe kappertjes invriezen?
Kappertjes invriezen doe je door ze eerst te laten uitlekken en vervolgens voorzichtig droog te deppen met keukenpapier. Daarna leg je ze los op een bakplaat of snijplank, zodat ze als individuele korreltjes kunnen bevriezen. Pas daarna doe je ze in een zakje of bakje, zodat je er steeds een handje uit kunt pakken. Zo behoud je de structuur en blijven ze mooi rond.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 0 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Totale tijd 1 dag d 10 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 23 kcal
- 200 gram kappertjes
- 1 liter koud water om te spoelen
Laat de kappertjes in een vergiet uitlekken. Spoel ze daarna met 1 liter koud water om het overtollige zout of zuur te verwijderen. Dit maakt de smaak wat milder en zorgt voor minder kristallen in de vriezer.
Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Neem hier even de tijd voor, want hoe droger ze zijn, hoe mooier ze invriezen. Natte kappertjes vormen snel ijskristallen en worden dan zachter.
Leg de kappertjes los van elkaar op een bakplaat of een platte snijplank. Verspreid ze rustig zodat ze elkaar niet raken. Schuif dit 2 tot 3 uur in de vriezer totdat de kappertjes hard zijn geworden.
Doe de bevroren kappertjes in een diepvrieszakje of een afgesloten bakje. Druk zoveel mogelijk lucht eruit en sluit het zakje. Zet de datum erop, zodat je weet hoe lang ze er al in liggen.
Wanneer je kappertjes nodig hebt, neem je er eenvoudig een klein handje uit. Je hoeft ze niet te ontdooien, ze kunnen direct in warme of koude gerechten verwerkt worden. In warme gerechten ontdooien ze vanzelf.
Trefwoord Kappertjes invriezen