Ga terug
klein

Hoe honing mosterd marinade maken?

Honing mosterd marinade maken is niet moeilijk. Je mengt in de basis vier dingen: honing, mosterd, azijn en olie. Daar voeg je dan smaakmakers aan toe zoals knoflook, peper, een beetje citroensap of verse kruiden. Alles goed door elkaar mengen, proeven, en daarna in flesjes schenken. Je kunt dit met de hand doen, maar een blender of staafmixer werkt ook prima als je hem wat romiger wilt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Marinade
Keuken Internationaal
Porties 2 Flesjes
calorieën 102 kcal

Benodigdheden

  • 2 glazen flesjes van ongeveer 250 milliliter
  • Mengkom of maatbeker
  • Kleine garde of lepel
  • Trechter
  • Eventueel een blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 150 gram grove mosterd
  • 120 gram vloeibare honing
  • 100 milliliter appelciderazijn
  • 200 milliliter zonnebloemolie
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 teentje knoflook fijngehakt of geperst
  • 1 theelepel zwarte peper versgemalen
  • 1 theelepel zeezout
  • Eventueel: 1 eetlepel verse tijm of dille fijngehakt

Bereiding
 

1. Voorbereiding

  • Zet een ruime maatbeker klaar en begin met de mosterd en de honing. Roer deze eerst goed door elkaar tot het één geheel is. Voeg dan langzaam de appelciderazijn toe terwijl je blijft kloppen. Zo krijg je alvast een gladde en enigszins romige basis.

2. Marinade maken

  • Giet daarna beetje bij beetje de zonnebloemolie erbij, al roerend of kloppend met de garde. Doe dit rustig, zodat de marinade mooi emulgeert en niet gaat schiften. Als het mengsel mooi egaal is, kun je de knoflook, het citroensap, zout en peper toevoegen. Proef nu even, want dit is het moment om te corrigeren. Iets meer honing als je het zoeter wilt, wat meer mosterd voor pit, of wat extra azijn voor meer zuur.
  • Als je kruiden gebruikt zoals tijm of dille, voeg deze dan nu toe. Roer alles nog één keer goed door, of geef het geheel een snelle pulse in de blender als je dat fijner vindt.
  • Neem nu je flesjes en gebruik een trechter om de marinade erin te gieten. Sluit goed af en schud ze nog even kort. Laat de marinade idealiter een uurtje rusten in de koelkast voordat je hem gebruikt, zodat de smaken mooi kunnen mengen.
Trefwoord Honing mosterd marinade maken