Hoe gyroskruiden maken?
Gyroskruiden maak je heel eenvoudig door verschillende gedroogde kruiden en specerijen goed met elkaar te mengen. Er komt geen ingewikkeld keukenwerk aan te pas; een kommetje, een lepel en een afsluitbaar potje zijn alles wat je nodig hebt. Door alles rustig en zorgvuldig te mengen, zorg je ervoor dat alle smaken goed verdeeld worden. Het resultaat is een krachtige, geurige kruidenmix die je gerechten direct naar een hoger niveau tilt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Grieks
Porties 1 Portie
calorieën 217 kcal
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 1 eetlepel paprikapoeder gerookt of gewoon
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel zout optioneel
2. Kruidenmix maken
Doe daarna de oregano, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder in een kommetje. Meng deze kruiden alvast goed door elkaar.
Voeg vervolgens de gemalen zwarte peper, komijnpoeder, korianderpoeder, kaneelpoeder en chilipoeder toe. Als je zout wilt gebruiken, voeg dit dan ook toe. Meng alles grondig en goed door elkaar. Neem hier gerust even de tijd voor, zodat alle smaken mooi vermengen.
Schep de kruidenmix vervolgens in een schoon, droog en goed afsluitbaar potje. Sluit goed af en bewaar op een koele, donkere plek, zodat de kruidenmix zijn aroma optimaal behoudt.
Trefwoord Gyroskruiden maken