Ga terug
Klein

Hoe goulashsoep wecken?

Goulashsoep wecken, doe je vanzelfsprekend je met goed schone potten. Was de weckpotten, ringen, klemmen en deksels grondig in heet water met een beetje soda. Spoel daarna alles af met schoon heet water. Controleer of de rubberen ringen niet uitgedroogd of gescheurd zijn. Verwarm de ringen kort in heet water, zodat ze soepel worden.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Wecken 1 uur 30 minuten
Totale tijd 4 uur
Gang Soep
Keuken Hongaars
Porties 4 Weckpotten
calorieën 138 kcal

Benodigdheden

  • 4 weckpotten van 500 milliliter
  • 4 rubberen ringen
  • 8 Metalen klemmen
  • Weckketel of grote pan met thermometer
  • Schone keukendoeken
  • Pollepel en trechter

Ingrediënten
  

  • 1200 gram rundvlees bij voorkeur sukade of riblappen
  • 3 uien grof gesneden
  • 3 paprika’s in stukken gesneden
  • 400 gram aardappelen in blokjes
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels paprikapoeder half zoet, half pittig
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding
 

1. Bereid de soep

  • Kook eerst de goulashsoep zoals je dat normaal doet. Bak het vlees in olie tot het mooi bruin is. Voeg dan de uien, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en laat dit even meebakken. Strooi de paprikapoeder en karwijzaad erbij en roer goed door. Giet de bouillon erbij en voeg de laurierblaadjes toe. Laat het geheel 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is. Breng de soep op smaak met zout en peper.

2. Wecken

  • Was de weckpotten zorgvuldig en spoel ze af met heet water. Controleer de rubberen ringen en kook ze kort uit. Leg de potten warm klaar zodat ze niet barsten wanneer je er hete soep in giet.
  • Schep de hete goulashsoep met een pollepel in de potten. Vul tot ongeveer twee centimeter onder de rand. Controleer de randen en veeg ze schoon. Plaats de rubberen ringen, sluit met de deksels en zet vast met de klemmen.
  • Plaats de gevulde potten in de weckketel. Vul met water tot driekwart van de pothoogte. Verwarm de ketel tot 100 graden Celsius en houd die temperatuur 90 minuten aan. Zorg dat het water niet te hard kookt, maar zacht pruttelt.
  • Laat de potten rustig in het water afkoelen. Haal ze daarna uit de ketel, droog ze af en controleer of ze vacuüm zijn getrokken. Haal de klemmen eraf. Noteer de datum en inhoud op een etiket en plak dit op de pot.
Trefwoord Goulashsoep wecken