Hoe gember ijsthee maken?
Gember ijsthee maken begint met het schillen en snijden van verse gember. Door de gember kort te koken, komt de pittige en frisse smaak goed vrij. Daarna laat je het geheel trekken en afkoelen. Vervolgens kun je de thee op smaak brengen met citroen en eventueel wat honing, en na een paar uur in de koelkast heb je een zelfgemaakte ijsthee die stevig en verfrissend is. Serveer 'm koud met ijsklontjes en een schijfje citroen.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Afkoelen 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 2 Flessen
calorieën 23 kcal
- 70 gram verse gemberwortel
- 1 liter water om te koken
- 1 citroen
- 2 eetlepels honing of meer naar smaak
- 500 milliliter koud water
- Eventueel: verse munt of citroenmelisse
2. IJsthee bereiden
Breng daarna een liter water aan de kook in een pan. Voeg de gember toe zodra het water kookt. Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Op die manier trekt de gember zijn smaak goed in het water.
Haal na het koken de pan van het vuur. Snij de citroen in parten en voeg het sap toe aan het warme gemberwater. Voeg ook direct de honing toe, zodat die goed oplost. Roer alles door en laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Als het helemaal is afgekoeld, giet je het door een fijne zeef in een grote maatkan of kom. Voeg dan nog eens 500 milliliter koud water toe om het geheel wat te verdunnen. Zo krijg je een aangename, drinkbare ijsthee met een goede balans tussen pittig en fris.
Giet de ijsthee met een trechter in twee schone glazen flessen. Zet de flessen in de koelkast en laat de thee nog minstens een paar uur koud worden. Voor het serveren kun je ijsklontjes, een takje munt en een schijfje citroen toevoegen voor een extra frisse toets.
Trefwoord Gember ijsthee maken