Hoe Döner Kebab kruiden maken?
Döner Kebab kruiden maken is verrassend eenvoudig. Het begint met het verzamelen van de juiste kruiden in de juiste hoeveelheden. Vervolgens maal je de harder zittende ingrediënten zoals korianderzaad en komijn fijn en meng je alles goed door elkaar. Je kunt de mix direct gebruiken of een paar uur laten staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Het resultaat is een geurige, evenwichtige kruidenmix die je kebab naar een hoger niveau tilt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Turks
Porties 1 Portie
calorieën 251 kcal
- 100 gram paprikapoeder
- 30 gram gemalen koriander
- 20 gram gemalen komijn
- 10 gram knoflookpoeder
- 10 gram uienpoeder
- 5 gram chilipoeder
- 5 gram gemalen zwarte peper
- 5 gram gedroogde oregano
- 3 gram gemalen kaneel
Begin met het malen van harde kruiden zoals korianderzaad en komijn in een koffiemolen of vijzel tot een fijn poeder. Doe dit in een kom en voeg het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder toe.
Meng alles goed door elkaar zodat de kleuren en geuren gelijkmatig verdeeld zijn. Voeg daarna de zwarte peper, oregano en kaneel toe en roer opnieuw goed door.
Proef eventueel een klein beetje van de mix en pas aan naar smaak door bijvoorbeeld iets meer chilipoeder voor pit of extra oregano voor een kruidiger aroma.
Schep de mix over in een glazen pot en sluit goed af. Laat de mix een paar uur staan zodat de smaken kunnen versmelten, maar je kunt hem ook direct gebruiken.
Trefwoord Dönner Kebab kruiden maken