Hoe couscous kruiden maken?
Couscous kruiden maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je verzamelt een paar geurige specerijen, mengt ze in de juiste verhouding, en klaar! Wat het zo leuk maakt, is dat je echt kunt variëren naar jouw smaak. Hou je van extra pit? Voeg dan wat meer chili toe. Liever wat zoeter? Een snufje kaneel doet wonderen. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je een heerlijke, uitgebalanceerde couscous kruidenmix kunt maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Marokkaans
Porties 1 Portie
calorieën 306 kcal
Kleine kom om te mengen
Lepel of garde om te roeren
Schone, luchtdichte pot of kruidenbuis om te bewaren
Etiketje om de naam en de datum op te schrijven
H2 Recept voor couscous kruiden maken
- 2 theelepels komijnpoeder
- Twee theelepels korianderpoeder
- 1,5 theelepel paprikapoeder zoet
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 0,5 theelepel cayennepeper optioneel, voor wat pit
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde munt verkruimeld
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 0,5 theelepel nootmuskaat
2. Kruidenmix maken
Neem een schone, droge kom en voeg daarin de komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kaneelpoeder, kurkuma, gemberpoeder, cayennepeper, zwarte peper, gedroogde munt, gedroogde peterselie en nootmuskaat.
Roer alles goed door elkaar met een lepel of kleine garde. Zorg ervoor dat alle kruiden goed mengen, zodat je straks bij gebruik altijd dezelfde smaakbeleving hebt.
Schep de kruidenmix voorzichtig over in een schone, droge pot. Sluit deze goed af zodat er geen lucht bij kan komen. Plak een etiket op de pot en schrijf de datum van vandaag erop, zodat je weet hoelang je de kruiden nog kunt gebruiken.
Zet de pot op een donkere, koele plek zoals een keukenkastje. Vermijd plekken waar de zon direct op de kruiden kan schijnen, want dan verliezen ze sneller hun smaak.
Trefwoord Coucous kruiden maken