Ga terug
klein

Hoe bosbessen milkshake maken?

Bosbessen milkshake maken doe je met een paar ingrediënten. De truc zit in de volgorde en in hoe je mixt. Begin met de melk, dan het ijs en dan pas het fruit. Zo blijft je blender goed draaien en wordt alles egaal gemengd. Laat de bosbessen eerst een beetje op kamertemperatuur komen als je ze uit de vriezer haalt. Bevroren bessen direct uit de vriezer kunnen je shake te koud maken waardoor hij moeilijk mengt. Zet de blender aan op een lage stand en verhoog daarna geleidelijk. Proef na het mixen of je de smaak goed vindt. Wil je het iets zoeter? Dan kun je wat honing of vanillesuiker toevoegen. Blenden doe je niet te lang, anders wordt het te dun. Een minuut is meestal genoeg. Schenk het in grote glazen en serveer direct.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 444 kcal

Benodigdheden

  • Blender of staafmixer met hoge beker
  • Lepel om te proeven en te roeren
  • Vier glazen
  • Eventueel een maatbeker

Ingrediënten
  

  • 300 gram verse of bevroren bosbessen
  • 500 milliliter volle melk
  • 200 gram vanille-ijs
  • 1 eetlepel honing of 2 zakjes vanillesuiker optioneel
  • 1 theelepel citroensap voor de frisheid, optioneel

Bereiding
 

  • Doe eerst de melk in de blender. Voeg daarna het vanille-ijs toe in grote scheppen. Voeg als laatste de bosbessen toe, zodat die bovenop liggen. Doe het deksel op de blender en begin op een lage snelheid. Zo voorkom je spatten. Zet daarna de blender op hogere stand en mix alles ongeveer één minuut, totdat de shake mooi glad is.
  • Proef een lepeltje van de milkshake. Vind je hem te zuur of niet zoet genoeg? Voeg dan een beetje honing of vanillesuiker toe. Mix nog een paar seconden om alles goed te mengen. Als je liever een dikkere shake hebt, voeg dan nog wat ijs toe. Voor een dunnere versie kun je extra melk gebruiken.
  • Schenk de milkshake in vier hoge glazen. Zet er eventueel een rietje in of garneer met een paar losse bosbessen bovenop. Serveer direct, want dan is hij op zijn lekkerst. De koude, romige textuur komt dan het best tot zijn recht en de smaak van de bosbessen is dan nog fris en levendig.
Trefwoord Bosbessen milkshake maken