Bosbessen milkshake maken doe je met een paar ingrediënten. De truc zit in de volgorde en in hoe je mixt. Begin met de melk, dan het ijs en dan pas het fruit. Zo blijft je blender goed draaien en wordt alles egaal gemengd. Laat de bosbessen eerst een beetje op kamertemperatuur komen als je ze uit de vriezer haalt. Bevroren bessen direct uit de vriezer kunnen je shake te koud maken waardoor hij moeilijk mengt. Zet de blender aan op een lage stand en verhoog daarna geleidelijk. Proef na het mixen of je de smaak goed vindt. Wil je het iets zoeter? Dan kun je wat honing of vanillesuiker toevoegen. Blenden doe je niet te lang, anders wordt het te dun. Een minuut is meestal genoeg. Schenk het in grote glazen en serveer direct.
1eetlepelhoning of 2 zakjes vanillesuikeroptioneel
1theelepelcitroensapvoor de frisheid, optioneel
Bereiding
Doe eerst de melk in de blender. Voeg daarna het vanille-ijs toe in grote scheppen. Voeg als laatste de bosbessen toe, zodat die bovenop liggen. Doe het deksel op de blender en begin op een lage snelheid. Zo voorkom je spatten. Zet daarna de blender op hogere stand en mix alles ongeveer één minuut, totdat de shake mooi glad is.
Proef een lepeltje van de milkshake. Vind je hem te zuur of niet zoet genoeg? Voeg dan een beetje honing of vanillesuiker toe. Mix nog een paar seconden om alles goed te mengen. Als je liever een dikkere shake hebt, voeg dan nog wat ijs toe. Voor een dunnere versie kun je extra melk gebruiken.
Schenk de milkshake in vier hoge glazen. Zet er eventueel een rietje in of garneer met een paar losse bosbessen bovenop. Serveer direct, want dan is hij op zijn lekkerst. De koude, romige textuur komt dan het best tot zijn recht en de smaak van de bosbessen is dan nog fris en levendig.