Ga terug
klein

Hoe bladerdeeg invriezen?

Bladerdeeg invriezen helpt om het langer houdbaar te maken zonder de luchtige structuur en knapperigheid te verliezen. Het deeg kan zowel in plakjes als in uitgerolde vorm worden ingevroren, goed verpakt om uitdroging te voorkomen. Bij gebruik hoeft het alleen maar langzaam te ontdooien in de koelkast voordat het verder verwerkt wordt in zoete of hartige gerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 613 kcal

Benodigdheden

  • Vershoudfolie
  • Diepvrieszakken of afsluitbare bakjes

Ingrediënten
  

  • Bladerdeeg

Bereiding
 

Kant-en-klaar bladerdeeg invriezen

  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking, maar laat de vellen eventueel op hun tussenvelletjes zitten, zodat ze niet aan elkaar plakken.
  • Stapel de losse bladerdeegplakken voorzichtig op elkaar en leg een vel bakpapier tussen elk plakje om plakken te voorkomen.
  • Wikkel de stapel strak in vershoudfolie of doe het in een goed afsluitbare diepvrieszak. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak om vriesbrand te voorkomen.
  • Schrijf de datum op de verpakking, zodat je weet hoelang het in de vriezer ligt.
  • Plaats het bladerdeeg in de vriezer en leg het op een vlakke ondergrond, zodat het niet vervormt.

Zelfgemaakt bladerdeeg invriezen

  • Maak het bladerdeeg volgens je favoriete recept en rol het uit tot de gewenste dikte.
  • Snij het deeg in de gewenste porties, bijvoorbeeld in vierkanten of rechthoeken, zodat je het later makkelijk kunt gebruiken.
  • Bestrooi de plakken licht met bloem en leg bakpapier tussen de stukken om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en plaats het in een goed afsluitbare diepvrieszak of bakje.
  • Noteer de datum en bewaar het deeg plat in de vriezer.

Bladerdeeg ontdooien

  • Haal het benodigde bladerdeeg uit de vriezer en leg het in de koelkast om langzaam te ontdooien. Dit duurt ongeveer 2 tot 4 uur, afhankelijk van de dikte van het deeg.
  • Voor sneller ontdooien kun je het bladerdeeg op kamertemperatuur leggen, maar houd er rekening mee dat het dan zachter en plakkeriger kan worden.
  • Zorg ervoor dat het deeg niet te warm wordt voordat je het verwerkt, anders verliest het zijn knapperige structuur na het bakken.
Trefwoord Bladerdeeg invriezen