Hoe Aloe Vera sap maken?
Aloe Vera sap maken begint met het oogsten van het verse gelachtige binnenste van de bladeren. Door deze gel zorgvuldig te scheiden van de schil en te blenden met water of een ander sap, ontstaat een drank met een milde, licht bittere smaak. Dit sap wordt vaak gecombineerd met citroen of honing om de smaak te verzachten en is populair als verfrissend ingrediënt in diverse drankjes.
Voorbereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Mediterraan
Porties 2 Flessen
calorieën 4.16 kcal
- 2 grote Aloe Vera bladeren vers en gezond
- 1 liter water
- Sap van 2 citroenen
- 2 eetlepels honing optioneel, voor een zoetere smaak
- 500 milliliter appelsap of sinaasappelsap optioneel, voor een mildere smaak
1. Voorbereiding van de Aloe Vera bladeren
Was de Aloe Vera bladeren grondig onder stromend water om vuil en stof te verwijderen. Snij vervolgens de stekelige randen aan beide kanten van de bladeren af met een scherp mes. Laat de bladeren daarna ongeveer 15 tot 20 minuten in een kom met water staan. Dit helpt om de gele latex (aloïne) uit het blad te laten lopen. Deze stof heeft een bittere smaak en kan laxerend werken, dus dit is een belangrijke stap.
2. Het winnen van de Aloe Vera gel
Haal de bladeren uit het water en droog ze af. Snijd het bovenste deel van de schil voorzichtig weg, zodat het doorzichtige, gelachtige binnenste bloot komt te liggen. Gebruik een lepel om de Aloe Vera gel uit het blad te scheppen en doe dit in een kom. Let erop dat er geen stukjes schil of gele latex meekomen. Herhaal dit met de andere bladeren.
Trefwoord Aloe Vera sap maken