Ga terug
klein

Hoe aardappelkruiden maken?

Zelf aardappelkruiden maken is heel eenvoudig en vereist nauwelijks tijd of ingewikkelde handelingen. Alles wat je hoeft te doen is de kruiden en specerijen zorgvuldig te mengen. Het geheim zit vooral in het gebruik van goede ingrediënten en de juiste balans tussen smaken. Daarna bewaar je de kruiden in een goed afsluitbare pot, zodat ze lekker lang vers blijven en je altijd heerlijke aardappelkruiden bij de hand hebt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 360 kcal

Benodigdheden

  • Schone, droge mengkom
  • Lepel of vork om te mengen
  • Goed afsluitbaar kruidenpotje (bijvoorbeeld glazen kruidenpotje met schroefdeksel)

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel paprikapoeder gerookt of zoet
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 0,5 theelepel cayennepeper optioneel voor wat extra pit
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad optioneel

Bereiding
 

1. Voorbereiding

  • Pak een schone, droge mengkom en zorg ervoor dat er geen vocht in zit. Dit voorkomt dat de kruiden gaan klonteren en verlengt de houdbaarheid aanzienlijk.

2. Kruidenmix maken

  • Doe één voor één alle kruiden en specerijen in de kom. Begin met de grotere hoeveelheden zoals het paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Voeg daarna voorzichtig de kleinere hoeveelheden toe, zoals rozemarijn, tijm en oregano.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar met behulp van een lepel of vork. Neem hier rustig de tijd voor, zodat alle smaken gelijkmatig verdeeld raken.
  • Als je de kruiden goed gemengd hebt, pak dan je schone en droge kruidenpotje en giet het mengsel voorzichtig over. Sluit de pot goed af en schrijf eventueel de datum erop, zodat je weet wanneer je het hebt gemaakt.
Trefwoord Aardappelkruiden maken